Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general

El COAC obre la Convocatòria d'Ajuts a la cooperació local i internacional per al 2025

Imatge: 
Terrachidia. Ajuts a la Cooperació 2024
Amb la voluntat d'impulsar i fer visible la funció social dels arquitectes, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i la Fundació COAC obren la Convocatòria per a la concessió d'ajuts a projectes de cooperació al desenvolupament local i internacional relacionats amb l'arquitectura i l'urbanisme.


Poden optar a aquests ajuts les associacions, ONGs, fundacions i altres entitats sense afany de lucre que treballin en el camp de la cooperació al desenvolupament internacional i/o local i comptin per a això amb arquitectes entre els seus col·laboradors, siguin assalariats, voluntaris o amb contracte de prestació de serveis professionals.

Àrees i tipus d'ajuts
La convocatòria contempla dues àrees principals d'ajuts: 

- Cooperació internacional: projectes centrats en el desenvolupament de comunitats pertanyents a països en vies de desenvolupament, on es concentra la màxima pobresa, i/o afectades per catàstrofes naturals o per conflictes.

- Cooperació local: projectes centrats en el desenvolupament de poblacions que viuen en condicions de desprotecció o risc social en àrees pertanyents al primer món.

Dins de les dues àrees, es preveuen cinc tipus d’ajuts:
a) Construcció o rehabilitació d'habitatges
b) Construcció o rehabilitació d'equipaments comunitaris (sanitaris, educatius...)
c) Construcció o rehabilitació d’infraestructures d'àmbit de barri
d) Construcció o rehabilitació d’espais públics
e) Planificació urbana

La quantitat màxima amb la qual es podrà finançar cadascun dels projectes presentats a la convocatòria serà de 15.000 euros i la mínima de 5.000 euros, tant per als projectes internacionals com per als locals. 

Presentació de sol·licituds
El termini de presentació de sol·licituds romandrà obert fins al 10 de febrer a les 13 h.

Les persones sol·licitants, que han d'estar col·legiades al COAC, han d'omplir el formulari de sol·licitud i presentar-lo, juntament amb la documentació requerida, per correu electrònic a cooperacio@coac.net o bé presencialment a les Secretaries de les diferents seus col·legials.

Documentació
Descarregueu el formulari de sol·licitud
Consulteu les bases de la convocatòria

23/12/2024
Tornar

TECHNAL i el COAC Girona reforcen la col·laboració per promoure l’arquitectura i la formació

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)
El passat 11 de desembre, el responsable de prescripció de l’empresa TECHNAL, Joan Abadías, juntament amb responsable de projectes, Raimon Ribó, i el president de la Demarcació de Girona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, Marc Riera, han signat un conveni de col·laboració amb l’objectiu principal de promoure l’arquitectura i la millora continua en la professió.

Amb aquesta aliança, l’empresa TECHNAL referma la seva implicació en la programació formativa i en els diversos projectes culturals promoguts per la Demarcació de Girona del COAC, incloent-hi els Premis d’Arquitectura de les Comarques de Girona, que aquest any celebren la seva 27a edició. Al mateix temps, ofereix diverses iniciatives i recursos destinats a enriquir el coneixement tècnic i creatiu dels membres del col·legi fomentant l’intercanvi d’idees i experiències professionals.

Dins del marc d’aquesta aliança amb TECHNAL, líder mundial en solucions d’alumini innovadores i sostenibles dissenyades per inspirar l’arquitectura contemporània, estan previstes activitats com visites i jornades tècniques, en les quals els experts de l’empresa compartiran les últimes tendències en materials de construcció i solucions innovadores per a projectes arquitectònics.

Aquesta col·laboració posa de manifest el compromís compartit de les dues entitats amb l'excel·lència, la innovació i el desenvolupament sostenible dins del camp de l'arquitectura i la construcció.

19/12/2024
Tornar

5 làmpades de Coderch, editades per TUNDS, il·luminen l’espai La Sala del COAC

Imatge: 
© TUNDS
Amb motiu de la celebració del 47è Curset de Patrimoni de l’AADIPA, l’espai La Sala del COAC -situat a la 2a planta de la seu de Plaça Nova- acull una mostra temporal de cinc làmpades dissenyades per JA Coderch i produïdes per l’empresa TUNDS.

Les làmpades, cedides temporalment per Rafael Salvador, renebot de Coderch, inclouen models tan emblemàtics com la DISA, la inèdita CISTER i la JUNCO. Aquesta cessió permet un apropament al talent de Coderch en l’àmbit lumínic, caracteritzat per una combinació única d’elegància, funcionalitat i artesania.

Així, la mostra s’inscriu en un diàleg més ampli entre arquitectura i arts plàstiques, ressaltant la capacitat de l’avantguarda catalana per crear nous imaginaris emocionals. Aquest esperit ha quedat palès a l’Espai Coderch-Guinovart-Tàpies que s’ha pogut visitar durant la celebració del Curset de Patrimoni, amb una projecció d’imatges inèdites cedides per les famílies respectives.

Les làmpades estaran exposades fins al 5 de març de 2025.

TUNDS, el respecte i l’herència
L’empresa TUNDS reedita i comercialitza les làmpades dissenyades per JA Coderch. Les peces exemplifiquen la filosofia de l’arquitecte, que perseguia sempre la senzillesa i l’honestedat en les seves creacions.

La cessió temporal de les làmpades ha estat possible gràcies a l’esforç de Rafael Salvador per mantenir viu el llegat del seu oncle a través de la preservació i reedició d’aquests dissenys, que continuen captivant les noves generacions.
PDF version

Presentació de l'Agrupació d'Arquitectes Sènior/a a la Demarcació de l'Ebre

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El proper dimarts 3 de desembre a les 17.30 h tindrà lloc a la seu de la Demarcació de l'Ebre la presentació de l’Agrupació d’Arquitectes Sènior/a del COAC.

L'Agrupació té per objectiu oferir serveis i defensar els drets dels arquitectes majors de seixanta anys, estiguin en actiu o jubilats. Així, té la voluntat de servir a la societat en general i als arquitectes en concret mitjançant l'acompanyament, l'intercanvi d'experiències i la cultura, per a la millora de la qualitat de vida i la salut.

A continuació, tindrem la presentació del llibre “Antoni Puig Gairalt. Arquitecte i humanista (1888-1935)”, a càrrec de la seva autora i membre de l’Agrupació d’Arquitectes Sènior Marta Cervelló.

PDF version

Pages