Propers Actes
Habitar y construir. Peris+Toral Arquitectes
Habitar y construir. Peris+Toral...
Nuevo ciclo: Inteligencia artificial y arquitectura....
Nuevo ciclo: Inteligencia...
Visita guiada a l’exposició “El jardí invisible de Gaudí”
La Delegació del Vallès organitza, el pròxim dimecres 6 de novembre a les 12 h, una visita guiada a l’exposició “El jardí invisible de Gaudí” al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) a Terrassa, que dona a conèixer un conjunt arquitectònic desconegut de l’arquitecte Antoni Gaudí dins dels jardins de l’antic Manicomi de Sant Boi de Llobregat.
El guiatge anirà a càrrec de l’arquitecte i comissari de l’exposició, David Agulló.
Construït entre el 1903 i el 1912, el jardí modernista de Sant Boi de Llobregat inclou grutes, llacs i bancs amb trencadís. El conjunt modernista, atribuït recentment a l’arquitecte Antoni Gaudí, conté elements arquitectònics amb unes característiques formals i un contingut simbòlic que el vinculen a algunes de les obres més importants que Gaudí estava construint en aquell mateix període o que bastiria immediatament després.
Si voleu inscriure-us, escriviu un correu a vallescultura@coac.cat indicant el número d'assistents.
II Jornades de Defensa del Patrimoni Terrassenc
Programa:
10 h: Presentació.
-Marcel Taló i Martí. President del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa (CEHT).
10.15 h: Ponència ‘Què és el Patrimoni?’.
-Xavier Roigé i Ventura. Professor de la Universitat de Barcelona. Especialista en Museologia i Models d’Intervenció Patrimonial.
11.15 h: Pausa i Cafè.
11.30 h: Presentació del Pla Especial de Patrimoni de Sabadell (PEPS).
-Arquitecte i redactor del PEPS.
12 h: Taula rodona.
-Miquel Turné i Oliveras. Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.
-Marta Gómez i Enrich. Urbanisme de l’Ajuntament de Terrassa.
-Gemma Ramos i Serra. Museu de Terrassa.
-Xavier Roigé i Ventura. Professor Universitat de Barcelona.
-Antoni Vilanova i Omedes. Arquitecte.
-Moderador: Domènec Ferran i Gómez. CEHT.
13 h: Debat.
13.30 h: Cloenda.
Taller de comunicació i escriptura periodística
La Delegació del Vallès organitza els pròxims dijous, 3, 10, 17, 24 i 31 d’octubre de 18 a 20h, el Taller de Comunicació i escriptura periodística, a càrrec del periodista Miquel Peralta Mas.
Sovint pensem que allò que fem o l’entitat o institució a la qual pertanyem podria ser notícia als mitjans de comunicació. Però no ens fan prou cas! L’objectiu d’aquest curs és entendre com treballen els periodistes i els mitjans i, a partir d’aquí, conèixer estratègies per arribar a ser notícia. Un segon propòsit és aprendre els conceptes més bàsics per escriure bé un article i una notícia a un diari, ràdio, televisió o plataforma audiovisual. "
Programa:
1. Com treballen els mitjans de comunicació?
2. Què vol dir comunicar bé avui dia?
3. Tècniques per a una bona redacció periodística I
4. Tècniques per a una bona redacció periodística II: els gèneres.
5. Xarxes socials i plataformes audiovisuals emergents.
Professor: Miquel Peralta Mas
Periodista de La 2 de RTVE a Catalunya. Director del programa televisiu “Tinc_una_idea” d’economia i empresa. Professor de periodisme a la Facultat de Comunicació i RRII Blanquerna- Universitat Ramon Llull. Doctor en Periodisme-Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha publicat, entre d’altres, el llibre "Salir en los medios. Lo que una empresa debe saber para ser noticia" (Libros de Cabecera) .
DIA: 3, 10, 17, 24 i 31 d'octubre.
HORA: De 18 a 20h.
UBICACIÓ: Seu de la delegació del Vallès (c. Colom, 114, 1a planta. Terrassa).
PREU: 20€
INSCRIPCIÓ: vallescultura@coac.cat
Exposició de la 9a Mostra d’Arquitectura del Vallès
L’exposició de la 9a Mostra d’Arquitectura del Vallès comença la seva itinerància pels municipis de la comarca. Fins al 3 de setembre, es podrà visitar a la seu de la Delegació del Vallès del COAC (c. Colom, 114, 1a planta) a Terrassa.
Aquesta exposició recull de manera lúdica i flexible les diferents obres presentades a la 9a Mostra d’Arquitectura del Vallès, reproduïdes en una sèrie de panells que s’ubiquen en els diferents mòduls que conformen l’exposició, convidant el visitant a la interacció per anar descobrint el material exposat.
El programa Mostres d'Arquitectura del COAC busca potenciar i divulgar el treball dels arquitectes arreu del territori català. També persegueix mostrar altres maneres d'exercir aquest ofici, a fi i efecte de donar visibilitat a totes les activitats que els arquitectes desenvolupen en el seu àmbit professional i social.