Propers Actes
Habitar y construir. Peris+Toral Arquitectes
Habitar y construir. Peris+Toral...
Nuevo ciclo: Inteligencia artificial y arquitectura....
Nuevo ciclo: Inteligencia...
Visita tècnica guiada: Cobertes de llevant del Monestir de Sant Cugat del Vallès
La Delegació del Vallès va organitzar, el passat dijous 18 de gener, una visita tècnica guiada a les cobertes de llevant del Monestir de Sant Cugat del Vallès. El guiatge va anar a càrrec dels tècnics redactors del projecte, l’arquitecte Jordi Portal (director de l’obra) i el Dr. Arquitecte Joan Albert Adell (col·laborador en la direcció de l’obra), així com l’arquitecta municipal responsable de supervisar les intervencions del Monestir, Maria del Mar Marco.
Els vestigis més antics que coneixem del Monestir declarat l’any 1931, Bé Cultural d’Interès Nacional, són les restes d’una vila romana del segle I que va ser transformada al segle IV per la construcció d’un “castellum”, sobre el que es fonamenta parcialment l’església que ha arribat als nostres dies, majoritàriament d’estil romànic i gòtic.
Les obres de rehabilitació i restauració executades recentment en el monument segueixen les directrius del Pla Director redactat per Adell i Associats, del Pla Director de l’Església del Monestir redactat per Jose Maria Esquius i actualment l’ajuntament ha encarregat la redacció d’un nou Pla director del Monestir que realitzaran els arquitectes Jordi Portal i Joan Albert Adell.
Per accedir al recorregut de les cobertes de llevant de l’església del Monestir, que han estat rehabilitades, vàrem visitar la façana principal, l’interior de l’església i el campanar.Visitàrem tan l’espai exterior de les cobertes de llevant com els espais sota coberta interiors per poder observar els extradós recuperats de la volta romànica, d’opus signinum i de les voltes gòtiques, de l’església, així com un passadís intramural cobert amb volta de canó romànica. Així mateix també vam visitar la nova estructura instal·lada formada per pòrtics de fusta laminada, així com els tancaments de fusta i les noves instal·lacions.
Les obres de rehabilitació realitzades han permès millorar el treball mecànic estructural, el sistema de desaigüe de les cobertes, la seva funcionalitat i la percepció de l’edifici.
Visita tècnica a l’empresa Boehringer Ingelheim
El divendres 14 d’abril, la Intercol·legial Tècnica del Vallès, formada per les delegacions del Vallès dels col·legis d'aparelladors, d'enginyers i d'arquitectes, va visitar les instal·lacions de Boehringer Ingelheim España S.A., a Sant Cugat del Vallès.
El grup Boehringer Ingelheim figura entre les 20 companyies farmacèutiques més grans del món. Amb seu a Ingelheim, Alemanya, treballa amb 142 afiliades i té més de 47.000 col·laboradors i col·laboradores.
El 1952 va iniciar la seva trajectòria a Espanya, on s’han realitzat importants inversions que han quedat reflectides als dos centres internacionals de producció i la nova seu corporativa a Sant Cugat del Vallès.
Conferència: Edifici plurifamiliar de 60 HPO de lloguer a Sant Cugat del Vallès
En el marc d'aquesta exposició, el 6 de febrer la Delegació del Vallès va organitzar, juntament amb l’Ajuntament de Sant Cugat i Promusa, una conferència oberta a la ciutadania en què es va exposar el magnífic projecte municipal d'Edifici Plurifamiliar de 60 habitatges de protecció oficial de lloguer general amb aparcaments a Jeroni Pujades.
La presentació de l’acte i la conferència van anar a càrrec de Francesc Duch, Tinent d’Alcalde de Desenvolupament Urbà, Habitatge, Sostenibilitat, Via Pública i Benestar Animal; Fermín Aparicio, Delegat al Vallès del COAC, i Jordi Nuñez, Gerent de Promusa.
Després d'estar a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, l'exposició de la 8a Mostra d’Arquitectura del Vallès itinerarà a Granollers, Mollet del Vallès i Cerdanyola.
8a Mostra d’Arquitectura del Vallès a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
Aquesta exposició recull de manera lúdica i flexible les diferents obres presentades a la 8a Mostra d’Arquitectura del Vallès, reproduïdes en una sèrie de panells que s’ubiquen en els diferents mòduls que conformen l’exposició, convidant al visitant a la interacció per anar descobrint el material exposat.
El programa Mostres d'Arquitectura del COAC busca potenciar i divulgar el treball dels arquitectes arreu del territori català. També persegueix, no obstant això, mostrar altres maneres d'exercir aquest ofici, a fi i efecte de donar visibilitat a totes les activitats que els arquitectes desenvolupen en el seu àmbit professional i social.
Salve Studio (@somsalvestudio), equip format per Jordi Quetglas i Mireia Costa, és el creador d’aquesta mostra. La producció, d'altra banda, va tenir lloc a la fusteria Estudi Ferran Sendra (@estudiferransendra), un espai liderat per l’arquitecta Ariadna Sendra, que aposta per la innovació empresarial de la indústria.
No us la perdeu!
La itinerància de l'exposició compta amb la col·laboració de: