Propers Actes
Habitar y construir. Peris+Toral Arquitectes
Habitar y construir. Peris+Toral...
Nuevo ciclo: Inteligencia artificial y arquitectura....
Nuevo ciclo: Inteligencia...
Presentació de l'estudi 'L'habitatge protegit a Catalunya. Un descoratjador viatge de 20 anys'
La promoció d’habitatges assequibles ha estat històricament el principal pilar de les successives polítiques d’habitatge implantades des de principis del segle XX fins a l’actualitat. El policy brief fa una aproximació als antecedents i a la situació actual de producció d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO), i apunta els principals desajustos que s’han de resoldre per a poder abordar la producció a gran escala d’HPO a Catalunya. Segons els autors, aquest repte requereix consensuar un marc de col·laboració pública i privada que generi les condicions i la confiança per atraure el compromís de tot el ventall d’operadors que han de produir i posar en el mercat un ingent volum d’HPO.
Programa de la jornada
17.45 h.- Registre i entrada d'assistents
18.00 h.- Benvinguda
Marc Riera Guix, president de la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya
18.05 h.- Presentació
Lluís Bigas de Llobet, president de la Seu de Girona del Col·legi d’Economistes de Catalunya
Guillem Costa i Calsamiglia, degà del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya
18.10 h Presentació de l'estudi: L'Habitatge Protegit a Catalunya. Un descoratjador viatge de 20 anys
Agustí Jover Armengol, economista. Soci de Promo Assessors Consultors S.A.
Miquel Morell Deltell, economista. Soci de Promo Assessors Consultors S.A.
18.40 h.- El cas de Girona. Reserves i actuacions recents
Josep Maria de Solà-Morales Capdevila, cap de Serveis de Planejament i Gestió Urbanística de l'Ajuntament de Girona
19.05 h Taula rodona- debat
Judit Espuche i Vilà, cap de servei de l'Oficina Municipal d'Habitatge de l'Ajuntament de Girona
Elena Del Rey Canteli, directora de la Càtedra d'Habitatge de la Universitat de Girona (UdG)
Genís Sastregener i Surroca, gerent de la Fundació Privada Patronat de la Santa Creu
Xavier Vilajoana Eduardo, president de l'Associació de Promotors de Catalunya (APCE)
Modera: Rosaura Jiménez Xiberta, membre de la Comissió d'Economistes en Economia Territorial i Urbana del Col·legi d'Economistes de Catalunya i vocal del Comitè Executiu de la Seu de Girona
19.45 h Cloenda
Sílvia Paneque i Sureda, consellera de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya
Inscripció gratuïta obligatòria. Aforament limitat.
Inscriu-te
Presentació de les novetats del tràmit telemàtic de cèdules d'habitabilitat de primera ocupació
Entre d'altres, s’abordaran les novetats relacionades amb el model de Certificat Final d’Obra i Habitabilitat.
La presentació anirà a càrrec d'Albert Frau, cap del Servei d'Habitabilitat i Parc Desocupat de l'Agència de l'AHC.
Després de la presentació del tràmit, en la mateixa sessió, el Departament de Visat del COAC explicarà com es farà el model de nou Certificat Final d'Obra i Habitabilitat al nou programa de Visat qua ha preparat el COAC. Aquesta nova aplicació de Visat es presentarà al COAC el 17 de gener en una sessió especifica.
Inscripcions a la jornada
La jornada es gravarà i es penjarà al web del COAC.
Pedra seca: la construcció del paisatge
L’exposició, que es podrà visitar fins al 24 de gener, recull una selecció d’imatges analògiques de Marc Ballús, centrades en la tècnica ancestral de la pedra seca. Aquest patrimoni arquitectònic i cultural, característic de les Comarques Centrals, inclou construccions com marges, barraques, parets i altres elements que han modelat el paisatge al llarg dels segles.
La mostra forma part de la sèrie "Col·leccions COAC", amb material extret de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Aquesta iniciativa posa en valor el llegat cultural i arquitectònic del territori, alhora que enriqueix el mateix arxiu amb nous registres fotogràfics.
El cicle MIRADES és una proposta cultural que explora els quatre elements de la natura –aigua, terra, foc i aire– a través d’exposicions anuals. Cada mostra posa en relleu el patrimoni local i busca generar un debat sobre compromisos globals des d’una perspectiva local. Aquesta iniciativa reforça la col·laboració territorial i amplia el llegat de l’Arxiu Històric del COAC amb les donacions dels treballs exposats.
Marc Ballús és Arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (UPC), Ballús compta amb una llarga trajectòria professional en arquitectura, interiorisme i urbanisme. També exerceix com a professor de disseny d’interiors a l’ESDAP Catalunya i de dibuix tècnic a l’Escola d’Art de Vic. Especialitzat en Gestió del Disseny, el seu treball combina creativitat i estratègia, aportant una mirada única a les seves fotografies.
Presentació del llibre 'Toni Gironès. Ritornare alla terra'
El proper 19 de desembre a les 18.30h el COAC acull la presentació del llibre amb la participació de l’autora Gianpaola Spirito, dels arquitectes Toni Gironès, Carles Llop, Bet Capdeferro, Solano Benítez , Carlos Pita i Itziar Gonzàlez, i la introducció a càrrec del degà, Guim Costa Calsamiglia.
Inscriu-t'hi
Gianpaola Spirito, PhD, investigadora al Departament d'Arquitectura i Projecte i professora de Disseny arquitectònic i Teories de la recerca arquitectònica contemporània a la Facultat d'Arquitectura de la Sapienza Universitat de Roma. És membre del col·legi de professors del Doctorat en Arquitectura. Teories i projecte.
De 2011 a 2012 va ser corresponsal internacional de la revista "DCpapers" - revista de crítica i teoria de l'arquitectura - UPC Barcelona.
És autora de les següents monografies: "Forme del vuoto. Cavità, concavità e fori nell’architettura contemporanea" (Gangemi, 2011), "In-between places. Forme dello spazio relazionale dagli anni Sessanta ad oggi" (Quodlibet, 2015), "Alberto Campo Baeza" (Libria, 2017). Ha publicat diversos articles per a les revistes "Rassegna di architettura e urbanistica" i "Casabella".