Puntúa de l'1 al 5 els següents aspectes de les noves seccions.
Pregunta 1 2 3 4 5
Disseny del nou entorn
Facilitat d’ús
Utilitat de les gestions que pots realitzar
Impressió general
 Masia Freixa

Exposició: Muncunill portes endins

Imatge: 
© Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

El dilluns 14 d’abril, la Delegació del Vallès del COAC ha inaugurat l’exposició ‘Muncunill portes endins’, inclosa dins del programa de la XXII Fira Modernista de Terrassa (dels dies 9, 10 i 11 de maig) i que es podrà visitar a la sala d’actes de la Masia Freixa fins a l’11 de maig de 2025. 

Mig centenar de personalitats relacionades amb l’arquitectura s'han aplegat a l’acte. A la presentació van assistir el tinent d’alcalde de Projecció de la Ciutat i regidor de Turisme, Joan Salvador, que va destacar la importància de Muncunill com a creador de la Terrassa modernista: “Coneixem molt de la seva obra, però aquesta exposició va més enllà, per conèixer la persona i tot el tramat familiar”.  

El delegat del Vallès, Fermín Aparicio, assegurava que “hem volgut obrir una porta nova. La que ens permet mirar més enllà de les formes, dels materials, de les cúpules i les voltes, per endinsar-nos en la persona. En el seu pensament, en la trajectòria vital de Muncunill. Ell no només va construir edificis, va construir ciutat, identitat i futur”. 

Ho va coincidir l’arquitecta Marta Peralta, comissària de la mostra juntament amb en  Jan Baca, també arquitecte. “Amb aquesta exposició volem  posar en valor qui va ser, i no tant què va fer”. També lloar la figura de Muncunill, del que diverses generacions d’arquitectes n’han après, va dir.  

‘Muncunill portes endins’ ens ofereix fer un viatge través de fotografies inèdites, objectes personals i el testimoni de la seva neta, Maria dels Àngels Muncunill, per descobrir una visió íntima de l’arquitecte. A més, compta amb la col·laboració de diversos experts, entre els quals la doctora Mireia Freixa, professora emèrita de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB), reconeguda per la seva trajectòria en l’estudi del Modernisme i de la figura de l’arquitecte Lluís Muncunill. 

imatge1  imateg2  imatge3  imatge4  imatge5  imatge6  imatge7

PDF version
ANNA SANJUAN

Els colors del mar, de l’artista Anna Sanjuan

Imatge: 
Imatge: © Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

La seu del COAC a Terrassa acull, des del 7 d’abril fins al 4 de juny, l'exposició ‘Els colors del mar’ de l’artista Anna Sanjuan.

Anna Sanjuan és una artista autodidacta especialitzada en l'aquarel·la, coneguda per les seves marines captivadores, paisatges de costa, fars imponents i onades en moviment. La seva obra destaca per una sorprenent intensitat de color, sovint trencant amb els esquemes tradicionals de l'aquarel·la gràcies a una saturació vibrant que atrau la mirada.

Amb una sensibilitat especial per captar la llum i el moviment del mar, cada pinzellada convida l'espectador a submergir-se en els seus paisatges i a sentir la brisa marina. La seva tècnica detallista i perfeccionista, combinada amb una intuïció natural, aconsegueix transportar-nos a escenes on la realitat i l’emoció es fusionen.

L'artista ha creat un estil propi, on la delicadesa i la força cromàtica es troben, cosa que li ha permès captar l'atenció d’editorials i altres projectes destacats.

PDF version
Exhibition "Mutant Skin"

Exhibition "Mutant Skin"

Imatge: 
© Exhibition "Mutant Skin" . Jordi Nin

The Tarragona Demarcation of the College of Architects of Catalonia hosts an exhibition by the artist Jordi Nin. 

MUTANT SKIN is a photographic work of archaeology of the present that seeks the migratory spaces of the city where people leave their messages. They are ephemeral spaces, which are not regulated, and where everyone feels the right to express themselves freely.

Practically all of the photographic work is made with a medium-format film camera, a Hasselblad manufactured in Sweden in 1969. None of the images are photomontages or have been manipulated.

The work MUTANT SKIN was carried out in the cities of Barcelona and Berlin between 2018 and 2023, mainly in the oldest districts of the city where the streets are of human dimensions and are enriched by the mix of people from all over the world.

Jordi Nin is a multidisciplinary artist in audiovisual, cinematographic and photographic creations and one of the pioneers in carrying out urban interventions through lighting and large-format architectural projections on emblematic buildings.

Inaugural conference on April 24, at 7 p.m., in the assembly hall.

 

#COACTarragona

logo del coac       

PDF version
Exposició "Pell Mutant"

Exposició "Pell Mutant"

Imatge: 
© Exposició "Pell Mutant". Jordi Nin

La Demarcació de Tarragona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya acull una mostra de l’artista Jordi Nin. 

PELL MUTANT és un treball fotogràfic d'arqueologia del present que busca els espais migratoris de la ciutat on les persones abandonen els seus missatges. Són espais efímers, que no estan regulats, i on tothom se sent amb el dret d’expressar-se lliurament.

Pràcticament, tota l'obra fotogràfica està realitzada amb una càmera de pel·lícula de mig format, una Hasselblad fabricada a Suècia l'any 1969. Cap de les imatges és un fotomuntatge ni ha estat manipulada.

L'obra PELL MUTANT ha estat realitzada a les ciutats de Barcelona i Berlin entre els anys 2018 i 2023, principalment als districtes més antics de la ciutat on els carrers són de dimensions humanes i estan enriquits per la barreja de persones vingudes de tot el món.

Jordi Nin és un artista multidisciplinari en creacions audiovisuals, cinematogràfiques i fotogràfiques i un dels pioners en la realització d’intervencions urbanes mitjançant il·luminacions i projeccions arquitectòniques de gran format sobre edificis emblemàtics.

Inauguració el 24 d'abril, a les 19 h, a la sala d'actes.

 

#COACTarragona

logo del coac       

PDF version

Pages