La tècnica emprada per restaurar el poblat és la de l’arrebossat tradicional, que s’ajuda d’estris quotidians com una escombreta una aixada, pedres i utilitzant pedres i pigments naturals. Està documentada des del segle XVI i és un testimoni excepcional de la cultura Kasséna, de valor universal reconegut a la Llista Indicativa de Patrimoni de la UNESCO.
Ajuts a la Cooperació del COAC
Aquest projecte de restauració a Burkina Faso ha comptat amb el suport del COAC, que n’ha finançat una part a través dels Ajuts a la Cooperació que atorga anualment la institució.
Amb la voluntat de desenvolupar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el COAC té el compromís d’aportar el 0,7% del pressupost dels seus òrgans centrals per al suport de projectes de desenvolupament, a Catalunya i a països en vies de desenvolupament, que siguin impulsats per arquitectes conjuntament amb organitzacions sense ànim de lucre.
L’àmbit d’actuació del Grup de Treball de Cooperació del COAC se centra a millorar les condicions de l’hàbitat a través del disseny espacial i ordenació del territori, la cobertura de necessitats socials bàsiques, la construcció d’edificis de suport col·lectiu o la recuperació i conservació de la memòria històrica arquitectònica, sempre amb la mirada posada en la reducció de les desigualtats socials.
Recupera l'acte de presentació del documental 'Tangassogo. Cuidem la casa':
Links:
[1] http://arquitectes.eu/es/node/20844
[2] http://arquitectes.cat/ca/content/exposici%C3%B3-durar-0
[3] http://arquitectes.eu/es/javascript%3Ahistory.back%281%29